Suroviny:

Na salát:

  • 4 ředkvičky
  • ½ salátové okurky
  • 2 ks jarní cibulky
  • rajčátko
  • pár listů salátů (můžeme přidat i rukolu)
  • hrst rukoly
  • lněná semínka na posypání

Zálivka:

  • 2 lžičky medu
  • 2 lžíce za studena lisovaného oleje
  • Citrón
  • sůl
  • oregano

Postup:
Zeleninu důkladně omyjeme. Ředkvičky nakrájíme na kolečka, okurku na půl kolečka, rajčátko na čtvrtky. Jarní cibulku očistíme a nadrobno nakrájíme. Listy salátů pouze důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a natrháme (můžeme přidat i rukolu). Všechny ingredience na salát vložíme do mísy a promícháme. Zálivku si připravíme smícháním medu, oleje a citrónu. Přidáme sůl a oregano. Znovu důkladně promícháme zálivku a následně nalijeme na salát. Salát posypeme čerstvě nadrcenými lněnými semínky.

Přejeme dobrou chuť

CategoryOstatní

© 2016 MUDr. Josef Jonáš - poradna celostní medicíny