Suroviny:

  • syrová mrkev,
  • hladká kukuřičná mouka,
  • vejce,
  • Wůrzl,
  • česnek,
  • olivový olej

Postup:

Nastrouhejte na jemno mrkev (množství dle počtu strávníků), přidejte vejce, mouku, Wůrzl, vytvořte těsto, které lijte na olivovým olejem potřenou pánev do tvaru placiček. Opečte je z obou stran, mírně vychladlé potírejte olivovým olejem a rozdrceným česnekem.

Informace: vyvážený zeleninový bujón Wůrzl je čistě rostlinný, bez glutamátu, přidaných zvýrazňovačů chuti, ztužených tuků a cholesterolu.

 

Zdroj: Jonáš J., Jonášová kuchařka pro zdraví, Eminent 2006, str. 176, ISBN 80-7281-251-3

CategoryOstatní

© 2016 MUDr. Josef Jonáš - poradna celostní medicíny