Budete potřebovat:

  • 6 ks kuřecích paliček (nebo kolik sníte)
  • 1ks citron
  • olivový olej
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • fazolové lusky
  • 2 stroužky česneku

Do marinády z olivového oleje, dvou lžic sójové omáčky a šťávy z půlky citronu vložte kuřecí paličky a nechte alespoň 1 hodinu marinovat v lednici. Mezitím si připravte fazolky, které vložte do vroucí vody (vodu nesolte) a povařte 5 -10 minut. Vyjměte fazolky a nechte okapat přebytečnou vodu. Kuřecí kousky ugrilujte a potírejte během grilování druhou půlkou citronu. Na pánev nalijte olivový olej, přidejte česnek nakrájený na plátky a společně s fazolkami 5 minut opékejte. Kuřecí kousky a fazolky naservírujte na talíř. Dobrou chuť!

Zdroj: https://www.naturalmallorca.cz/recepty/vytecne-grilovane-kureci-palicky/

CategoryOstatní

© 2016 MUDr. Josef Jonáš - poradna celostní medicíny